Visiegedreven IKEA laat klanten zelf waarde creëren

AMSTERDAM – 27 juni 2013
Lage prijzen en een andere aanpak zijn kenmerkend voor IKEA. Het businessmodel dat hierachter zit is briljant te noemen.  Dit is een van de redenen waarom IKEA, na een analyse van honderden organisaties, is opgenomen in het nieuwe managementboek Briljante Businessmodellen. Een van de auteurs, Jennifer Op ’t Hoog, legt uit waarom de van oorsprong Zweedse meubelgigant zo’n uniek businessmodel heeft: “Wanneer je stil staat bij de manier waarop IKEA zulke lage prijzen kan hanteren, kom je er achter dat Ikea het fundamenteel anders heeft gedaan in haar Operatie en Levering. Zo legt IKEA haar klanten het business model uit om ze vervolgens zelf aan het werk te zetten en waarde te laten creëren door ze te laten ontwerpen, vervoeren en monteren.”

De klanten zelf aan het werk zetten is volgens de auteurs slechts één voorbeeld dat het visiegedreven IKEA uniek maakt. Auteur Jeroen Geelhoed vult aan: “IKEA is uniek in haar operationele kracht door anders te denken in de operatie, door bijvoorbeeld met andere leverancies samen te werken dan je wellicht zou verwachten.
Briljante Businessmodellen
Gisteren overhandigden de auteurs een exemplaar van Briljante businessmodellen aan Nico de Jong, marketing manager van IKEA Nederland. Naast IKEA staan er nog vijftien briljante businessmodellen in het boek. De auteurs onderzochten honderden businessmodellen. Zestien daarvan kregen een plek in het boek. Naast IKEA komen verder onder meer Albert Heijn, Zara, Ajax en de Efteling aan bod. Jeroen Kemperman: ‘Wat deze zestien gemeen hebben, is dat ze allemaal een dwarse kijk hebben op de wereld en wat ze daar voor rol in willen spelen. Ze zijn allen net als IKEA visiegedreven. Ze zijn volhardend, radicaal en consequent in de implementatie van hun visie in het businessmodel en veranderen daarmee uiteindelijk de manier waarop het spel wordt gespeeld in hun markt.”